Lastige katten trimmen

Lastige katten trimmen – als uw kat ‘niet de makkelijkste’ is…

 
Natuurlijk: ik krijg ook katten op mijn trimtafel die genieten van het kammen, maar een druk baasje hebben die het zelf aan tijd ontbreekt om de vacht van hun dier goed bij te houden. Maar de meeste katten die de Kattentrimbus betreden zijn ‘niet de makkelijkste’ met kammen en borstelen. En dat is logisch. De makkelijke katten die gaan liggen voor een borstelbeurt genieten daar thuis van.
 
De katten die daar anders over denken komen vaker bij de Kattentrimbus terecht. Dat geeft niks. Dat is mijn werk. Ik ben daarin gespecialiseerd. En als kattentrimster en kattengedragstherapeut kan ik daarmee omgaan. Ik werk met veel rust, geduld en liefde.  
 

Omkoperij tijdens de trimbeurt

Een trimbeurt veroorzaakt altijd wel stress, bij de ene kat meer dan bij de andere. Maar ik doe er alles aan uw kat vertrouwen te geven en zich op zijn gemak te laten voelen. Vaak is een kat wel om te kopen met een lekker kattensnoepje of een lekker blikje vers vlees (Renske) of kan het baasje even lekker kroelen (lees afleiden) zodat ik snel kan doen wat er nodig is.
 

Katten trimmen vs. honden trimmen

Katten trimmen en klitvrij houden is heel iets anders dan honden trimmen. Katten zijn omgevingsdieren wat maakt dat ze anders reageren op een trimbehandeling. Vaak is het vak kattentrimmen ook niet eens bekend bij veel mensen.

Katten trimmen? Een vak apart!

Katten trimmen is daarom een vak apart en ik vind het prachtig dat ik al veel katten heb mogen helpen. Gecombineerd met mijn kennis en ervaring als kattengedragstherapeut zorg ik ervoor dat uw kat met rust, geduld en vrijwel pijnloos weer zonder klitten en vervilte vachtklonten door het leven gaat. Betekent dat dan altijd een strak geschoren kat? Nee. Ten eerste niet, omdat ik alleen de probleemgebieden aanpak. Dus er kan maar zo een bijzonder vachtmodel ontstaan maar ik werk altijd in overleg met u als eigenaar.
Vaak ben ik zeker bij lastige katten al tevreden wanneer we knopen en viltstukken kunnen verwijderen. En dat is iets waar uw kat in ieder geval heel blij van wordt!


>>> Ja, mijn kat wil graag getrimd worden!
>>> Vertel mij wat de kosten zijn van een trimbehandeling!