Hoe trim ik uw kat?

Hoe trim ik uw kat?


Het is een misverstand dat knopen en klitten alleen bij half langharige en langharige katten voorkomen. Ook bij kortharen zien we best vaak klitten en viltstukjes in de vacht ontstaan. Met name bij wat oudere dieren die niet meer zo lenig zijn en daarom hun vacht niet meer naar behoren kunnen verzorgen. Of bij katten met overgewicht die niet meer overal bij kunnen ontstaan klitten. Dan ziet u voornamelijk vilt en klitten terug op de onderug en de achterkant van de achterpoten.

​Heeft u een langharige kat, dan is het verstandig om informatie te vragen over de juiste vachtverzorging van uw kat. Ook dat kan allemaal bij de kattentrimbus.
 

Knopen, klitten en vervilte vachtdelen doen pijn!

Vaak bevinden de knopen, klitten en later de vervilte stukken vacht zich achter de voorpoten, in de liezen en/of op de buik en aan de achterkant van de achterpoten. Plekken waar het pijnlijk is voor uw kat als er gekamd of getrokken moet worden.  Plekken waar de huid van uw kat heel dun, teer en dus ook gevoelig is. Daarom zijn de klitten pijnlijk voor uw kat. De knopen trekken aan de huid en bij iedere beweging voelt uw kat daardoor pijn.
 

Schimmels, mijten en vlooien

Los van de pijn die knopen en klitten veroorzaken, zijn de vervilte delen van de vacht ideale plekjes voor schimmels, mijten en vlooien. Kortom: zo ver wilt u het niet laten komen.
 

Vervilte vachtdelen? Grote klitten?

Dan is kammen is geen optie meer. De knopen en vervilte delen moeten dan worden weggeschoren, zodat de huid en de vacht zich weer kan herstellen en uw kat zich weer prettig en zonder pijn kan bewegen. En nee – daar wordt uw kat niet direct mooier van, wel heel erg blij! Het op tijd scheren van geklitte en vervilte vachten zorgt er ook voor dat de huid niet kan gaan ontsteken!
 

Kat-, huid- en vachtvriendelijk trimmen van uw kat

Ik werk enkel op een kat- en huid- en vachtvriendelijke manier. Het is niet de bedoeling dat uw kat pijn lijdt tijdens de trimbeurt. Daarom werk ik veel met het scheerapparaat. Snel, veilig en zeker niet pijnlijk. Ook de haarzakjes blijven in tact, waardoor de vacht zich weer snel herstelt. Ik werk zo veel mogelijk vachtbesparend en pak alleen de probleemgebieden aan.
Ontwollen zal ik zeker niet toepassen omdat deze manier niet huid en vacht vriendelijk is. Door wol uit te trekken zal men constant het haarzakje stimuleren om snel haren aan te maken. Deze haren komen dan ook van veel mindere kwaliteit terug en dit zorgt weer voor sneller klitten en vervilten van de vacht.


 
>>> Ja, help mijn kat zonder pijn van de knopen en klitten af!
>>> Lastige katten trimmen
>>> Wat kost een trimbehandeling?